la-Timisoara.ro     


Fondat 2012     |                     Site dedicat informarii timisorenilor.                   |     


Acasa  |  Social  |  Politic  |  Economic  |  Legislatie  Sanatate  |  Medicina  |  Sport  |  Divertisment  |  Anunturi  |  Utile  |  Forum  |  Mall  |  Contact

Alte știri

 

Ana Blandiana a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității de Vest

Scriitoarea Ana Blandiana, președintele Fundației Academice Civice, a devenit, de joi, parte a comunității Universității de Vest din Timișoara (UVT), odată cu decernarea titlului de Doctor Honoris Causa Litterarum Humaniorum al Universității.

S-a schimbat modul de Check-in la Aeroportul din Timișoara

Aeroportul Timișoara a făcut un anunț important. Reprezentanții aerogării au transmis că de acum pasagerii trebuie să urmeze noi formalități pentru check-in.

Fostul primar Gheorghe Ciuhandu, audiat ca martor de procurori pentru o retrocedare ilegală

Fostul primar al Timișoarei, Gheorghe Ciuhandu, a fost audiat joi, ca martor, de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara (CAT), într-un dosar care vizează retrocedarea ilegală a unei vile situată în apropierea Mitropoliei Banatului, una dintre cele mai selecte zone din centrul orașului.

Zonele umede din Timiș, comori naturale neexploatate turistic corespunzător

Sub liniile arcuite domol ale Coșavei, care coboară în dealuri line dinspre zona montană a Poienei Ruscăi, râpele devin, treptat, tot mai puțin amenințătoare și se lasă acoperite de arbori înalți și drepți de fag ce-și poartă coroanele verzi-gălbui spre colțuri de stânci bogat împădurite.

Strigoii din Banat, anteriori lui Dracula, ar putea fi folosiți pentru potențialul turistic

Strigoii din Banat, mai bătrâni decât Dracula, ar putea transforma mai ales satele timișene și cărășene în adevărate atracții turistice pentru turiștii pasionați de senzații tari, dornici să se întâlnească cu umbre ale trecutului.

Timișoara, micul paradis arhitectonic vienez recomandat de americani

Timișoara a fost plasată, recent, de publicația americană Huffington Post în Top 10 al destinațiilor europene de lux cele mai accesibile, alături de orașe precum Zaragoza (Spania), Murcia (Spania) sau Braga (Portugalia), fiind singurul oraș din România prezentat, recomandările bazându-se pe atracțiile locale, dar și pe prețurile hotelurilor de 4 și 5 stele.

9.000 de doze de vaccin antipoliomielitic, în cabinetele școlare și la medicii de familie

Poliomielita este o boala gravă care poate lăsa sechele motorii pe viață, însă mulți părinți le pun o mulțime de întrebări medicilor pediatri și le cer sfatul înainte de imunizare.

Expoziție la Timișoara. Iubitorii arhitecturii moderne japoneze pot admira imagini unice

Eveniment inedit de artă la Timișoara. Iubitorii arhitecturii moderne japoneze pot admira imagini unice în cadrul unei expoziții deschise la Muzeul Banatului. Este de fapt povestea, în fotografii, a unui program menit să îmbine trecutul și prezentul unei zone cu o istorie bogată, situată în sudul Țării Soarelui Răsare.

Județul Timiș: Scurt istoric

Săpăturile arheologice efectuate în diferite puncte de pe teritoriul județului Timiș au scos la iveală vestigii materiale care atestă existența unor așezări ale omului primitiv atât în Paleoliticul superior (Periam, Românești, Tomnatic ș.a.), cât mai ales în Neolitic (Timișoara, Cenad, Sânnicolau Mare, Giroc, Chișoda ș.a.) și în Epocile bronzului (Periam, Lugoj, Sânnicolau Mare) și fierului (Timișoara, Cenad, Cruceni, Lugoj ș.a.).

Municipiul Lugoj

Municipiul Lugoj este situat în Câmpia Lugojului, la 125-176 m altitudine, pe râul Timiș, la 60 km est de Timișoara (reședința județului Timiș). În perimetrul municipiului Lugoj de astăzi au fost descoperite urmele unei așezări neolitice (mileniul IV î.Hr.).

Conacele și castelele bănățene, perle turistice pe agenda Timișoarei Capitală Europeană 2021

Conacele și castelele bănățene ar putea fi descoperite de turiștii care vor găsi în ele fermecătoare povești, destine frământate, istorii și istorioare despre cei care le-au zidit ori le-au locuit.

Municipiul Timișoara

Municipiul Timișoara, reședința județului Timiș, este situat în extremitatea de vest a României, în câmpia omonimă, la 90 m altitudine, pe Canalul Bega.

Județul Timiș: prezentare

Județul Timiș ocupă 3,6% din teritoriul României, fiind cel mai mare ca întindere din țară. Situat în vestul țării, la granița cu Serbia și Ungaria, se învecinează la vest cu județul Csongrad — Ungaria, la sud-vest cu provincia Voievodina — Serbia, la nord cu județul Arad, le est cu Hunedoara, iar la sud-est cu Caraș — Severin.

"Mașina bănățeană", o idee la care timișenii nu vor să renunțe

Mediul de afaceri și administrația județeană din Timiș nu renunță la ideea de a realiza un automobil construit integral în vestul țării, după ce zona a avut o Uzină Auto care în 1989 a produs Lăstunul, o mașină de mic litraj.

Afacerile din industrie au crescut în județul Timiș cu 32,2%, în primul semestru

Cifra de afaceri din industrie a crescut în județul Timiș, în primul semestru al acestui an, cu 32,2% comparativ cu perioada similară din 2013, de circa trei ori mai mult față de media de creștere la nivel național, de 10,8%, conform datelor centralizate de Institutul Național de Statistică.

Lanț uman la deschiderea oficială a Bibliotecii Universității Politehnica Timișoara

Miercuri a avut loc deschiderea oficială a Bibliotecii Universității Politehnica Timișoara, iar evenimentul a fost marcat într-un mod inedit. 500 de studenți au format un lanț uman și au transmis mai multe cărți de la unul la altul, pentru a simboliza transferul, din centrul Timișoarei până pe bd. Vasile Pârvan, la noua locație a bibliotecii.

Sistemul anti-plagiat de la Universitatea de Vest din Timișoara a fost testat de cercetători

Universitatea de Vest din Timișoara introduce un nou sistem anti-plagiat. Este considerat cel mai bun de pe piață în acest moment. Sistemul este folosit în peste 140 de țări și 15.000 de instituții de învățământ. Sistemul se asociază atât la documentele aflate pe internet, cât și la baze de date internaționale.

Au fost finalizate hărțile de risc ale bazinului hidrografic Banat

Au fost finalizate hărțile de risc ale bazinul hidrografic Banat. Proiectul intitulat "Planul pentru prevenirea, protecția și diminuarea efectelor inundațiilor în bazinul hidrografic Banat" vizează reducerea riscului de producere a inundațiilor prin cunoașterea cât mai precisă a arealelor acestui bazin hidrografic supuse hazardului la inundații.

Văcuțe zburătoare la Timișoara

Un număr de 71 de vaci, donate de o asociație umanitară, au aterizat cu un avion cargo pe Aeroportul Internațional Timișoara.

Apele râului Bega, poluate cu fenoli și după 10 ani de la oprirea activității petrochimice

Apele din amonte ale râului Bega sunt poluate cu fenoli în zona Margina, chiar și după mai bine de un deceniu de când o secție a combinatului petrochimic Solventul și-a încheiat activitatea în arealul respectiv, compușii chimici detectați fiind dăunători sănătății oamenilor și animalelor.

Muzeul Satului Bănățean din Timișoara

Muzeul Satului Bănățean, o adevărată "rezervație"de arhitectură etnografică în aer liber, este amplasat în partea de nord-est a orașului Timișoara, la marginea Pădurii Verzi.

Primarul municipiului Timișoara cere controale la magazinele care vând etnobotanice

Primarul Nicolae Robu a cerut verificarea comerțului cu etnobotanice în magazinele din Timișoara, după ce a primit mai multe sesizări în acest sens.

Primarul Nicolae Robu cere alegeri anticipate pentru Consiliul Local Timișoara

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a cerut alegeri anticipate pentru Consiliul Local, după ce în ședința de vineri după-amiază a fost respinsă inițial propunerea sa ca pentru lucrările de întreținere a spațiilor verzi să se organizeze licitații și să nu fie atribuite direct. 

DNA a cerut documente și de la Consiliul Județean Timiș, în dosarul finanțării Clubului Poli

Președintele Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin, a anunțat, miercuri, că DNA Timișoara a solicitat și de la administrația județeană documente care privesc finanțările Clubului de fotbal Poli, din perioada în care acesta a fost condus de Marian Iancu.

 

Lucrări din fonduri europene la Timișoara: Jiul sau Popa Șapcă

Mai multe proiecte edilitare vor fi realizate cu fonduri europene accesate de Primăria Timișoara. 

Zonele periculoase de pe drumurile naționale, marcate cu parapeți metalici

Pe mai multe drumuri naționale din vestul țării vor fi montați parapeți pentru delimitarea sensurilor de mers.

Municipalitatea timișoreană a achitat 68 de milioane de lei datorate Colterm, în contul subvențiilor

Municipalitatea timișoreană și-a plătit datoriile de 68 de milioane de lei către furnizorul de agent termic Colterm, în contul subvențiilor pentru gigacalorie, a declarat marți, într-o conferință de presă, primarul Nicolae Robu.

Primarul municipiului Timișoara propune taxa pe paragină pentru cei care nu-și îngrijesc proprietățile

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a declarat, vineri, că va cere introducerea "taxei pe paragină", care să fie aplicată tuturor celor care dețin terenuri sau clădiri pe care nu le întrețin.

DNA a ridicat documente de la Primăria Timișoara privind întreținerea spațiilor verzi și un schimb de terenuri, conform primarului

Reprezentanți ai DNA au ridicat, marți, documente de la Primăria Timișoara legate de contracte încheiate în ultimii doi ani de municipalitate pentru întreținerea spațiilor verzi.

Controverse pe spațiile verzi ale Timișoarei

Adresa prefectului de Timiș prin care se solicită revocarea hotărârii de Consiliu Local prin care  gestionarea spațiilor verzi din Timișoara i-a fost atribuită firmei Horticultura a creat noi controverse.

Conceptul candidaturii Timișoarei la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021 se va centra pe canalul Bega

Canalul Bega va deveni elementul central al conceptului pe baza căruia va fi promovată candidatura Timișoarei la titlul de Capitală Culturală Europeană (CCE) 2021.

DNA a solicitat Primăriei Timișoara documente legate de finanțarea clubului Poli în anii 2008-2011

Direcția Națională Anticorupție a solicitat, marți, Primăriei Timișoara documente legate de finanțarea clubului de fotbal Politehnica din perioada 2008-2011.

Alte știri: 5 4 3 2 1

 


laAnunt.ro |eMedic.ro     |     LaMedic.ro     |     laExecutareSilita.ro     |     laHotel.ro     |     laZiar.ro     |     la-Facultate.ro     |     la-Firma.ro     |     la-Mall.ro     |     la-Masa.ro     |     la-Televizor.ro     |     Spune-ti parerea.ro

la-Romania.ro     |     la-AlbaIulia.ro     |     la-Alexandria.ro     |     la-Arad.ro     |     la-Bacau.ro     |     la-BaiaMare.ro     |     la-Balti.ro     |     la-Barlad.ro | la-Bistrita.ro     |     la-Botosani.ro     |     la-Braila.ro     |     la-Brasov.ro     |     la-Bucuresti.ro     |     la-Buzau.ro     |     la-Calarasi.ro     |     la-Chisinau.ro     |     la-ClujNapoca.ro     |     la-Constanta.ro     |     la-Craiova.ro     |     la-Deva.ro     |     la-DrobetaTurnuSeverin.ro     |     la-Focsani.ro     |     la-Galati.ro     |     la-Giurgiu.ro     |     la-Hunedoara.ro|la-Iasi.ro     |     la-Medias.ro |la-MiercureaCiuc.ro     |     la-Onesti.ro | la-Oradea.ro     |     la-PiatraNeamt.ro     |     la-Pitesti.ro     |     la-Ploiesti.ro     |     la-RamnicuSarat.ro|la-RamnicuValcea.ro     |     la-Resita.ro     |     la-Roman.ro | la-SatuMare.ro     |     la-SfantuGheorghe.ro     |     la-Sibiu.ro     |     la-Slatina.ro     |     la-Slobozia.ro     |     la-Suceava.ro     |     la-Targoviste.ro     |     la-TarguJiu.ro     |     la-TarguMures.ro     |     la-Tulcea.ro     |     la-Turda.ro | la-Vaslui.ro     |     la-Zalau.ro

eSante.ro     |     Journaux.ro     |     laTele.ro     |     Magasins.ro     |     Medecin.ro     |     Universites.ro

©2015