la-Timisoara.ro     


Fondat 2012     |                     Site dedicat informarii timisorenilor.                   |     


Acasa  |  Social  |  Politic  |  Economic  |  Legislatie  Sanatate  |  Medicina  |  Sport  |  Divertisment  |  Anunturi  |  Utile  |  Forum  |  Mall  |  Contact

Alte știri

 

Investiție de peste două milioane de euro într-o stație de epurare modernă, la Recaș

Societatea Aquatim a inaugurat, vineri, noua stație de epurare a apelor uzate în orașul Recaș, fiind primul obiectiv de acest fel realizat în cadrul POS Mediu, de extindere și modernizare a sistemului de alimentare cu apă și canalizare în județul Timiș.

Prefectura Timiș verifică activitatea "școală după școală" și societățile care organizează activități preșcolare

Prefectul județului Timiș, Eugen Dogariu, a cerut verificarea activității "școală după școală" (after school) din toate unitățile de învățământ preuniversitar timișean, după ce a primit mai multe sesizări care reclamau faptul că orele respective sunt ținute și de către persoane fizice autorizate. 

Primăria Timișoara și-a definitivat Strategia de dezvoltare culturală pe următorul deceniu

Timișoara și-a definitivat, marți, Strategia de dezvoltare culturală pentru următorii zece ani, într-o viziune extinsă comunitar, dar și regional, incluzând în parteneriatele sale și instituțiile similare din Serbia, respectiv primăriile din Pancevo, Zrenianin și Parlamentul Civic din Vîrșeț, care a beneficiat de un buget de 314.000 de euro cu finanțare europeană. 

Primarul Nicolar Robu spune că va chema oamenii la miting dacă Guvernul nu se angajează privind centura orașului Timișoara

Primarul Nicolae Robu a declarat marți că va chema timișorenii la miting dacă Guvernul nu va include în Masterplanul Transporturilor și realizarea centurii municipiului Timișoara.

Timișoara, de la oraș al cercetării științifice, la unul al tradițiilor și folclorului, în drumul spre Capitală Culturală Europeană 2021

Urmând strategia pentru a deveni Capitală Culturală Europeană (CCE) 2021, Timișoara continuă seria manifestărilor prin care poate atrage cât mai mulți turiști și își schimbă imaginea de oraș al cercetărilor științifice avansate cu cel al tradițiilor și folclorului.

Timișoara, recomandată de Huffington Post în topul destinațiilor europene de lux accesibile

Timișoara a fost plasată de publicația americană Huffington Post în Top 10 al destinațiilor europene de lux cele mai accesibile, alături de orașe precum Zaragoza (Spania), Murcia (Spania) sau Braga (Portugalia), fiind singurul oraș din România prezentat, recomandările bazându-se pe atracțiile locale, dar și pe prețurile hotelurilor de 4 și 5 stele, a declarat luni, pentru AGERPRES, viceprimarul Dan Diaconu.

Acțiunile deținute de stat la Aeroportul "Traian Vuia" au fost transferate județului Timiș

Senatorii au aprobat miercuri un proiect de lege care vizează transferul, cu titlul gratuit, al pachetului cu 80% de acțiuni deținute de stat la Societatea Națională"Aeroportul Internațional Timișoara - Traian Vuia" SA către județul Timiș. Astfel, Consiliul Județean Timiș se va ocupa de administrarea societății în vederea dezvoltării aeroportului, ținându-se cont și de interesele economice ale regiunii.

Olimpicii aleg să studieze la Timișoara

Anul universitar a început luni și pentru 47 de tineri medaliați la nivel naționale la diverse olimpiade și care au ales să studieze la Universitatea de Vest. Tinerii vor urma studiile la una dintre cele 11 facultăți ale instituției timișorene de învățământ superior. Luni au fost felicitați și le-au fost înmânate carnetele de student.

Mitropolitul Banatului și arhiepiscopul Timișoarei și Caransebeșului, Nicolae Corneanu, a trecut la cele veșnice în 29 septembrie 2014 - fișă biografică

S-a născut în 21 noiembrie 1923, la Caransebeș, în familie de preot.

Interviu Regizoarea Ada Lupu: Opțiunea de a lucra într-o echipă este o expresie a libertății

Regizoarea Ada Lupu, realizatoarea spectacolului muzical "Maria de Buenos Aires" la Teatrul Național din Timișoara, spune, într-un interviu acordat AGERPRES, că piesa este o opțiune pentru un anumit tip de public, un public matur, reprezentând totodată și pentru ea "o uriașă provocare".

Scrimă: CSU Poli Timișoara a câștigat Cupa României la floretă masculin

Echipa CSU Poli Timișoara, în componența Valentin Niță, Virgil Sălișcan, Ionuț Teacă, Cătălin Tiță, a câștigat Cupa României la floretă masculin, marți, după ce s-a impus în toate cele trei meciuri ale competiției găzduite de Baza Sportivă Politehnica 2 din Timișoara.

Intrada, un festival de muzică nouă cu instrumente inventate

Filarmonica Banatul va găzdui pentru o săptămână un festival inedit de muzică nouă, Intrada, manifestarea fiind înscrisă în agenda Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021, care promovează orașul pentru câștigarea acestui titlu.

Primarul Timișoarei avertizează "grupurile de interese nelegitime" să nu mai descurajeze investițiile din oraș

Primarul timișorean Nicolae Robu a lansat vineri un apel ferm "grupurilor de interese care acționează nelegitim în Timișoara" să se oprească din demersurile de descurajare a unor investiții în municipiu, în caz contrar urmând să facă publice numele celor implicați. 

Instrumente muzicale create după tablouri, prezente în Festivalul de Muzică Veche

Cea de-a IX-a ediție a Festivalului de Muzică Veche a ridicat în Timișoara cortina unei atmosfere spirituale de acum trei veacuri, când luxoasele serate vieneze adunau conți și contese care ascultau sonatele lui Haydn.

La Muzeul Satului Bănățean se promovează meșteșugurile populare

Muzeul Satului Bănățean din Timișoara este, de vineri până duminică, gazda a două manifestări devenite tradiționale pentru luna septembrie - Târgul meșterilor populari, ajuns la cea de-a XIV-a ediție, și prima ediție a Târgului regional pentru artizanat și meșteșuguri din regiunea de vest a țării.

Expoziție inedită de rechini, pentru prima dată în România

Prima expoziție de rechini din România va fi deschisă, vineri, în parcarea Iulius Mall din Timișoara.

Turiștii pot face turul municipiului Timișoara cu minicare electrice

Municipalitatea timișoreană a achiziționat două minicare electrice, care vor sta la dispoziția vizitatorilor localnici și străini din martie până în octombrie, urmând să beneficieze și de un ghid automat care să le prezinte celor curioși istoria orașului și obiectivele multiseculare deosebit de atractive. 

Poluatorii vor plăti taxe usturătoare la Primărie, amenință edilul Timișoarei

Agenții economici care poluează chiar și numai olfactiv municipiul Timișoara vor plăti taxe usturătoare la Primărie, dacă Garda de Mediu nu își va face treaba, amenință primarul timișean Nicolae Robu. 

Documente dispărute de un veac privind fiscalitatea habsburgică în Banat, cercetate de istoricul Ioan Hațegan

Documente dispărute în urmă cu aproape un veac, care vorbeau despre fiscalitatea habsburgică în satele din Banat și despre disciplina germană impusă în zonă, au fost descoperite de istoricul Ioan Hațegan, cercetător științific la filiala timișoreană a Academiei Române, care va elabora o lucrare științifică pe această temă.

De la bordeiul medieval la eco-bordeiul IT, ultramodern

Bordeiul medieval românesc, cufundat sub pământ și locuit în veacurile trecute de cei mai săraci oameni, ar putea deveni un concept de lux prin ideile novatoare ale specialiștilor din domeniul IT.

Parcul dendrologic de la Bazoș, un muzeu al naturii promovat de consulatele străine

Parcul dendrologic de la Bazoș, cel mai mare din vestul țării, este un adevărat muzeu al naturii pe care niciun turist care poposește în Timiș nu poate pierde șansa de a-l vizita și de a petrece aici câteva ore de recreere, fiind un obiectiv promovat internațional prin misiunile diplomatice care își desfășoară activitatea în Timișoara.

Sondaj pe Facebook pentru culoarea din interiorul tramvaielor timișorene. Alb-violet sau alb-portocaliu?

Timișorenii pot vota pe Facebook culoarea interiorului din tramvaiele ce vor fi reabilitate.

Primele blocuri reabilitate termic în Timișoara cu bani europeni

Municipalitatea timișoreană a semnat, luni, cu Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest primul contract ce vizează reabilitarea termică a șase blocuri cu bani europeni, prin Programul Operațional Regional (POR) 2007-2013, alte peste 50 de blocuri așteptând o nouă etapă de finanțare. 

Municipalitatea timișoreană se pregătește de introducerea transportului public pe Canalul Bega

Municipalitatea timișoreană va lansa în această vară licitația pentru cumpărarea a șapte vaporeto care vor asigura transportul urban în comun pe Bega, începând de anul viitor, noile mijloace de călătorie urmând să fie gestionate de Regia Autonomă de Transport. Acestea vor avea ca principal rol decongestionarea și fluidizarea circulației în oraș. 

O parte din problemele din căminele UVT ar putea fi rezolvate

Mașini de spălat stricate sau saltele din care sar arcurile. Aceasta este realitatea din căminele Universității de Vest Timișoara, care evident îi nemulțumește pe studenți. Organizația Studenților din UVT a realizat un sondaj, cu privire la condițiile de trai din cămine. Potrivit președintelui OSUT, Vlad Cherecheș, studenții din căminele UVT au câteva nemulțumiri.

A început construirea unui pod de PET-uri de Cartea Recordurilor, peste Bega

La Timișoara a început, vineri, operațiunea de construire efectivă a celui mai mare pod de PET-uri din lume, pe care inițiatorii proiectului vor să-l înscrie în Cartea Recordurilor.

Vulcanii noroioși de la Forocici, între legenda vulcanului ascuns și explicații științifice

La vreun ceas de Timișoara, spre partea de nord a județului, pe o pășune sălbatică, printre pâlcuri de iarbă peste care drumețul necunoscător poate călca fără vreo luare-aminte, intri într-o lume a legendei care duce cu milenii în urmă, până la vulcanul ascuns Zudabara sau 'Gura Iadului'.

Ultimele zile ale lui Gheorghe Doja, spectacol la Opera Națională Română din Timișoara

Ultimele zile din viața lui Gheorghe Doja vor fi transpuse într-un spectacol-eveniment de excepție, miercuri seara, pe scena Operei Naționale Române din Timișoara de Ansamblul Național Maghiar de Dans din Ungaria, marcând astfel împlinirea a 500 de ani de când conducătorul medieval era torturat cu o cruzime ce șoca Europa și, în final, executat public, pe un 'tron' înroșit de foc, în orașul bănățean.

Institutul Român pentru Dezvoltarea Tinerilor, înființat din nevoia de stimulare a acestei categorii de vârstă

Institutul Român pentru Dezvoltarea Tinerilor (IRDT), organizație care susține dezvoltarea continuă, personală, profesională și academică a acestei categorii de vârstă din România a luat ființă marți, la Timișoara, la propunerea și din inițiativa unui grup de tineri cu experiență și expertiză în domeniu.

Prima ediție a Salonului de vinuri ROVINHUD, la Timișoara, cu participarea consultantului Cramei Regale britanice

Timișoara va fi gazda primei ediții a Salonului de vinuri ROVINHUD, în perioada 14-16 noiembrie, un eveniment de cea mai înaltă clasă în domeniul culturii vinului, având-o ca invitat special pe Jancis Robinson, Master of Wine, consultant al Cramei Regale a Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

Institutul Francez, prima reprezentanță culturală străină care se mută în viitorul complex diplomatic din Timișoara

Institutul Francez din Timișoara (IFT) va fi prima reprezentanță culturală străină din oraș care se va muta în noul complex diplomatic în care funcționează, la ora actuală, Clinica de Dermatologie, a anunțat vineri primarul Nicolae Robu.

Gong inaugural pentru cea de-a XXV-a ediție a Festivalului Internațional al Inimilor

Cea de-a XXV-a ediție a Festivalului Internațional al Inimilor a început, miercuri seara, pe scena Teatrului de Vară din Parcul Rozelor din Timișoara, evenimentul reunind 32 de formații de muzică populară din 13 țări.

Alte știri: 4 3 2 1

 


laAnunt.ro |eMedic.ro     |     LaMedic.ro     |     laExecutareSilita.ro     |     laHotel.ro     |     laZiar.ro     |     la-Facultate.ro     |     la-Firma.ro     |     la-Mall.ro     |     la-Masa.ro     |     la-Televizor.ro     |     Spune-ti parerea.ro

la-Romania.ro     |     la-AlbaIulia.ro     |     la-Alexandria.ro     |     la-Arad.ro     |     la-Bacau.ro     |     la-BaiaMare.ro     |     la-Balti.ro     |     la-Barlad.ro | la-Bistrita.ro     |     la-Botosani.ro     |     la-Braila.ro     |     la-Brasov.ro     |     la-Bucuresti.ro     |     la-Buzau.ro     |     la-Calarasi.ro     |     la-Chisinau.ro     |     la-ClujNapoca.ro     |     la-Constanta.ro     |     la-Craiova.ro     |     la-Deva.ro     |     la-DrobetaTurnuSeverin.ro     |     la-Focsani.ro     |     la-Galati.ro     |     la-Giurgiu.ro     |     la-Hunedoara.ro|la-Iasi.ro     |     la-Medias.ro |la-MiercureaCiuc.ro     |     la-Onesti.ro | la-Oradea.ro     |     la-PiatraNeamt.ro     |     la-Pitesti.ro     |     la-Ploiesti.ro     |     la-RamnicuSarat.ro|la-RamnicuValcea.ro     |     la-Resita.ro     |     la-Roman.ro | la-SatuMare.ro     |     la-SfantuGheorghe.ro     |     la-Sibiu.ro     |     la-Slatina.ro     |     la-Slobozia.ro     |     la-Suceava.ro     |     la-Targoviste.ro     |     la-TarguJiu.ro     |     la-TarguMures.ro     |     la-Tulcea.ro     |     la-Turda.ro | la-Vaslui.ro     |     la-Zalau.ro

eSante.ro     |     Journaux.ro     |     laTele.ro     |     Magasins.ro     |     Medecin.ro     |     Universites.ro

©2015