la-Timisoara.ro     


Fondat 2012     |                     Site dedicat informarii timisorenilor.                   |     


Acasa  |  Social  |  Politic  |  Economic  |  Legislatie  Sanatate  |  Medicina  |  Sport  |  Divertisment  |  Anunturi  |  Utile  |  Forum  |  Mall  |  Contact

Alte știri

 

Prima săptămână a Festivalului Dramaturgiei Românești se încheie cu succes la public

Prima săptămână a Festivalului European al Spectacolului Timișoara - Festivalul Dramaturgiei Românești (FEST-FDR2014), a cărui gazdă este Teatrul Național "Mihai Eminescu", se încheie cu un mare succes la public, partea a doua urmând să se reia în perioada 10-17 iunie.

Scrimă: CSU Poli Timișoara, campioană națională la floretă masculin

CSU Poli Timișoara a câștigat titlul național în proba masculină de floretă pe echipe, joi, la Sala de scrimă ''Floreasca'', unde au avut loc întrecerile Superligii naționale.

Două luni de spectacole la Festivalul European al Spectacolului - Festivalul Dramaturgiei Românești

Teatrul Național "Mihai Eminescu" Timișoara (TNT) ridică, miercuri, cortina pentru o nouă ediție a Festivalului European al Spectacolului - Festival al Dramaturgiei Românești (FEST-FDR), care va deveni argumentul principal în seria de evenimente pentru obținerea statutului de Capitală Culturală Europeană 2021.

'Aurul și argintul antic al României', pentru prima dată la Muzeul de Istorie a Banatului

Muzeul de Istorie a Banatului din Timișoara va găzdui la, sfârșitul lunii, o expoziție tematică spectaculoasă, "Aurul și argintul antic al României", eveniment pregătit de gazde încă de anul trecut.

Euroregiunea Dunăre-Criș-Mureș-Tisa, un viitor hub economic în cadrul țărilor dunărene

Euroregiunea Dunăre-Criș-Mureș-Tisa poate deveni în următorii ani unul dintre cele mai puternice hub-uri economice în cadrul țărilor dunărene prin realizarea unor proiecte cu diverse surse de finanțare europeană ce vor duce la dezvoltarea infrastructurii, a producției energetice și a turismului. În acest sens, la Timișoara s-a înființat recent Centrul pentru Competitivitate și Training a SUERD (Strategia UE pentru Regiunea Dunării), acesta fiind primul pas în cadrul unor inițiative care au început în urmă cu un an, organizat de Fundația Eurolink Casa Europei, care asigură Secretariatul tehnic pentru Platforma comunităților locale riverane Dunării. 

Reabilitarea a trei licee de elită din Timișoara începe cu bani de la bugetul local

Reabilitarea a trei licee de elită din Timișoara începe în această primăvară cu bani de la bugetul local, dar pentru întregul necesar se așteaptă sprijin din fonduri europene, întrucât aceste unități școlare se află într-o avansată stare de degradare și pun în pericol siguranța elevilor.

Avocata acuzată de fapte de corupție, arestată pentru 30 de zile

Avocata Joldeș Ramona Elena, acuzată de trafic de influență, a primit din partea magistraților Curții de Apel Timișoara mandat de arestare pentru 30 de zile. Pe tot parcursul audierilor la DNA, aceasta a negat că ar fi cerut bani de la denunțător pentru a-i rezolva dosarele civile și penale pe care le avea pe rolul unor instanțe timișorene prin intervenție la diverși procurori și judecători.

DNA: Avocata Ramona Joldes, din Baroul București, reținută pentru trafic de influență

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Timișoara au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a inculpatei JOLDES RAMONA-ELENA, avocat în cadrul Baroului București, în sarcina căreia s-a reținut infracțiunea de trafic de influență.

Programul transfrontalier România-Ungaria 2014-2020, o nouă etapă de dezvoltare a vestului țării

Vestul țării va intra din acest an într-o nouă etapă de dezvoltare economică, în cadrul Programului transfrontalier România-Ungaria 2014-2020, după recenta semnare a documentului de către delegațiile celor două țări. Suma alocată direct proiectelor strategice va fi de aproximativ 95 de milioane de euro, reprezentând jumătate din valoarea întregului program. 

Aeroportul Timișoara trece în administrarea Consiliului Județean

Aeroportul Internațional "Traian Vuia" Timișoara va trece, din luna mai, în administrarea Consiliului Județean Timiș, acesta urmând să preia 80% din activele instituției aeroportuare, restul de 20% rămânând în Fondul Proprietatea. 

Anevrism cerebral tratat cu succes prin embolizare

O echipă de neurochirurgi de la Spitalul Județean Timișoara au reușit cu succes să efectueze, în premieră pentru vestul țării, embolizarea unui vas de sânge de la nivelul creierului unui pacient de 42 de ani, printr-o metodă minim invazivă.

Secretul celui mai puternic ou pascal de ciocnit, descoperit de sârbii din Mokrin

Sârbii din localitatea Mokrin (Kikinda) dețin un secret pentru a alege cel mai puternic ou pascal care va deveni 'campion' în cadrul unui concurs internațional de ciocnit ouăle.

Monahii înroșesc ouăle pentru pelerinii care le vor trece pragul

Măicuțele și călugării din mănăstirile timișene vopsesc ouăle în Vinerea Mare pentru pelerinii care le vor trece pragul și vor participa la slujba Învierii Domnului Hristos.

Deschidere temporară a unor puncte de frontieră cu Serbia în perioada pascală

Mai multe puncte de frontieră de pe raza județului Timiș aflate la granița cu Serbia vor fi deschise în perioada pascală, începând de vineri, la solicitarea autorităților din țara vecină, cu aprobarea Poliției de Frontieră din România.

Captură de 800 de monede din aur la Vama Cenad

Polițiștii de frontieră timișeni de la Vama Cenad au reușit o importantă captură, fiind vorba de 800 monede din aur, în cantitate de 11 kg, găsite ascunse în mașina unor timișoreni care veneau din Austria.

Primăria Timișoara a lansat o strategie de dezvoltare culturală pentru următorul deceniu

Municipalitatea timișoreană și-a lansat, luni, strategia de dezvoltare culturală pentru următorul deceniu, în care prioritare sunt atât armonizarea cerințelor publicului cu cele ale instituțiilor ofertante de cultură, cât și educarea noilor generații, astfel încât schimbările de gust și de mentalitate să nu fie degenerative asupra valorii culturale. 

În județul Timiș încep licitațiile pentru primul centru intermodal din țară

Construcția primului centru intermodal din țară, din județul Timiș, va crea 1.200 de locuri de muncă, fiind singurul obiectiv de acest gen care beneficiază anul acesta de finanțare de la Guvern, a declarat joi, președintele Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin, într-o conferință de presă. 

Centru de depistare precoce a cancerului și a bolilor congenitale

Medicii ginecologi ai Spitalului Municipal Timișoara vor putea depista precoce cancerul și bolile congenitale, după ce au obținut fonduri de peste 11 milioane de lei, în cadrul unui proiect cu asistență financiară nerambursabilă (9 milioane de lei) care ar urma să se finalizeze până în august 2015.

Suplimentare a fondurilor pentru analizele medicale ale asiguraților

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CAJS) Timiș a suplimentat aproape cu 100 la sută suma destinată analizelor medicale de laborator și furnizorilor de imagistică, după ce a constatat că necesarul real este mult mai mare decât estimările precedente.

Turismul din Banatul istoric este promovat pe un portal cu trasee personalizate

Turismul din Banatul istoric, românesc și sârbesc, este promovat de miercuri și printr-un portal electronic, care prezintă obiective și trasee deosebit de atractive ce pot fi personalizate în funcție de gusturile fiecărui potențial turist.

Semnarea Pactului de cooperare economică în cadrul proiectului 'Made în Banat'

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Timiș continuă activitatea de creare a rețelei de cooperare economică transfrontalieră 'Made în Banat' prin semnarea, recent, a unui Pact de cooperare între partenerii de proiect și membrii rețelei.

Primarul municipiului Timișoara este nemulțumit că nu primește bani de la guvern

Primarul Timițoarei, Nicolae Robu, este nemulțumit că nu primește bani de la guvern pentru niciunul dintre obiectivele majore de infrastructură, anunțate de USL în campania electorală. 

Cetatea haiducilor de la Jdioara, în atenția oficialilor pentru restaurare și includere în circuitul turistic

Cetatea medievală a Jdioarei, care îi adăpostea odinioară pe haiducii bănățeni care luptau cu stăpânirea habsburgică, ar putea fi revitalizată și inclusă în circuitul turistic al zonei.

Universitatea de Vest Timișoara sărbătorește 70 de ani de la înființare

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) sărbătorește 70 de ani de la înființare printr-o paletă foarte variată de manifestări și evenimente, primul care deschide seria omagială fiind sportul.

Muzeul de Artă Timișoara

Muzeul de Artă Timișoara, găzduit de Palatul Baroc din Timișoara, a luat ființă la 1 ianuarie 2006 prin desprinderea secțiunii de artă a Muzeului Banatului. Spațiul său expozițional a fost restaurat și extins în cadrul lucrărilor de renovare a palatului și a fost inaugurat în această formă extinsă, la 21 decembrie același an.

Berea Timișoreana, marcă românească de tradiție

Berea cu tradiție românească - Timișoreana s-a ''născut'' în cea mai veche fabrică de bere din România, fiind atestată printr-un act petiționar al magistratului orașului Timișoara, care datează din 1718.

Iluminat inteligent în Parcul copiilor, bazat pe tehnologia wireless, cu reducere semnificativă a consumului de electricitate

Municipalitatea timișoreană estimează o economie de cel puțin 35% la factura de energie electrică după implementarea soluției inovatoare, bazată pe tehnologia wireless, ce presupune monitorizarea, controlul și managementul de la distanță (pe internet) a iluminatului public din Parcul Copiilor din Timișoara.

Masterplanul energetic al județului Timiș poate aduce economii semnificative administrației

Masterplanul energetic al județului Timiș poate aduce economii însemnate în bugetul administrației, specialiștii inventariind mai multe arii în care se află resurse importante de ape geotermale și alte resurse energetice regenerabile. 

Alte știri: 2 / 1

 


laAnunt.ro |eMedic.ro     |     LaMedic.ro     |     laExecutareSilita.ro     |     laHotel.ro     |     laZiar.ro     |     la-Facultate.ro     |     la-Firma.ro     |     la-Mall.ro     |     la-Masa.ro     |     la-Televizor.ro     |     Spune-ti parerea.ro

la-Romania.ro     |     la-AlbaIulia.ro     |     la-Alexandria.ro     |     la-Arad.ro     |     la-Bacau.ro     |     la-BaiaMare.ro     |     la-Balti.ro     |     la-Barlad.ro | la-Bistrita.ro     |     la-Botosani.ro     |     la-Braila.ro     |     la-Brasov.ro     |     la-Bucuresti.ro     |     la-Buzau.ro     |     la-Calarasi.ro     |     la-Chisinau.ro     |     la-ClujNapoca.ro     |     la-Constanta.ro     |     la-Craiova.ro     |     la-Deva.ro     |     la-DrobetaTurnuSeverin.ro     |     la-Focsani.ro     |     la-Galati.ro     |     la-Giurgiu.ro     |     la-Hunedoara.ro|la-Iasi.ro     |     la-Medias.ro |la-MiercureaCiuc.ro     |     la-Onesti.ro | la-Oradea.ro     |     la-PiatraNeamt.ro     |     la-Pitesti.ro     |     la-Ploiesti.ro     |     la-RamnicuSarat.ro|la-RamnicuValcea.ro     |     la-Resita.ro     |     la-Roman.ro | la-SatuMare.ro     |     la-SfantuGheorghe.ro     |     la-Sibiu.ro     |     la-Slatina.ro     |     la-Slobozia.ro     |     la-Suceava.ro     |     la-Targoviste.ro     |     la-TarguJiu.ro     |     la-TarguMures.ro     |     la-Tulcea.ro     |     la-Turda.ro | la-Vaslui.ro     |     la-Zalau.ro

eSante.ro     |     Journaux.ro     |     laTele.ro     |     Magasins.ro     |     Medecin.ro     |     Universites.ro

©2014